Hopp til navigasjon Hopp til innhold
POPULÆR VARE: Vi kjøper så mange flatskjerm-TV-er at det kan bli tomt i butikkene til jul, skal vi tro svenskene. (Ill.: Dingz.no)

Mangel på flatskjerm-TV til jul

Bransjen varsler glisne butikkhyller.

En undersøkelse den svenske Elektronikbranschen har gjort blant sine medlemmer viser at alle rapporterer om en kommende mangel på flatskjerm-TV-er i størrelsen 26 til 32 tommer. Bildet er ikke like entydig når det gjelder de større skjermstørrelsene.

Også elektronikkbutikkene bekrefter situasjonen. Årsaken er at salget har gått over all forventning, og at produsentene ikke klarer å holde tritt med etterspørselen.

Større skjermer og høyere priser

Tøff konkurranse har gitt lavere priser, noe som igjen har gjort at folk flest har hatt muligheten til å kjøpe seg flatskjerm-TV. I Sverige regner man med å selge 800 000 flate TV-er i løpet av 2007.

Bransjen ventes at både skjermene og prisene blir større i 2008. I dag er gjennomsnittsskjermen på 32 tommer. Dette ventes å øke noe. Det er også ventet at varemangelen vil gjøre at flatskjermprisene øker eller i hvert fall stabiliserer seg på dagens nivå.

Kilde:
Elektronikbranschen.

Annonse
Stikkord: lydogbilde