norbits

Annonse


Norske fildelere er redde

ITavisens kilder melder om utbredt frykt og tilspissede fronter i norske fildelingsmiljøer for tiden. Etter hackingen av det norske fildelingsnettverket NorBits og det lukkede britiske OiNK-nettverket, føler stadig flere at dette er noe som også kan ramme dem.

Redde for Tøndel

ITavisen kjenner til at mange NorBits-brukere har valgt å forlate tjenesten etter at en massiv hackeraksjon tok ned siden og fikk folk til å stille spørsmål ved sikkerheten.

Advokat Espen Tøndels uttalelser til ITavisen om at en aksjon mot norske fildelere er nært forestående har også skapt urolighet i miljøet.

Forkledd som jernvarehandel

Ifølge RadioPlanet har norske fildelere hittil følt seg trygge, siden myndighetene ikke engang har klart å få has på de store utenlandske fildelingsnettverkene. Etter aksjonen mot OiNK er det mange som ikke føler seg like trygge.

Annonse


Det lukkede norske fildelingsnettverket NorBits er nå tilbake i ny drakt etter hackeraksjonen. Medlemmer og administratorer er svært lite glade for oppmerksomheten som er blitt dem til del, og nå forsøker nettstedet å fremstå som en jernvarehandel for de uinnvidde.

På NorBits interne forum skriver administratorene at:

Som en del av dere har merket har noen personer valgt å trekke seg i
det siste, og noen har til og med slettet sine kontoer her på NorBits.
Vi som er igjen i Staben vil fortsette!!

(?.)Nå er tiden for å stå sammen! Vi gir oss ikke, og lar oss ikke skremme
av advokater som bare bløffer. Likevel vi vil oppfordre alle til å tenke
på sikkerheten. Kanskje kan det være lurt å bruke en gmail-konto og ikke
en e-mail av typen “[email protected]” her på NorBits.

NorBits er 2 år – la oss stå sammen om enda 2 år…

Truer meningsmotstandere

NorBits forsikrer også om at de er opptatt av sikkerhet, og at de ikke logger brukernes IP-adresser. Andre steder i NorBits-forumet blir brukerne truet med eksklusjon dersom de diskuterer NorBits i pressen. Enkelte har også kommet med regelrette trusler mot undertegnede og andre de oppfatter som en trussel mot nettverket.

Ifølge ITavisens kilder har advokat Espen Tøndel også mottatt e-poster med truende innhold fra miljøet rundt NorBits. Tøndel vil ikke gå inn på hva truslene går ut på, men bekrefter i en e-post til ITavisen at han har mottatt e-poster med “lite leservennlig innhold”.

– Om alt dette kommer fra NorBits er jo litt vanskelig å si da de færreste fremstår med full identitet og hvilket nettverk de er inne på, skriver Tøndel til ITavisen.

Tar avstand fra trusler

I e-poster til ITavisen tar NorBits-administratorene avstand fra trusler og sjikane.

– Det at mange sender trusler til ITavisen, Espen Tøndel og lignende er for meg helt bak mål. Mange brukere er ikke så gamle, og skjønner ikke det at det kun er jobben til Espen. Det er bare han som profilerer seg av de som er imot piratkopiering, og derfor tror de det er han som styrer hele pakka, skriver én.

ITavisen er kjent med at NorBits har mistet mange medlemmer siden hacker-episoden. Flere administratorer skal også ha trukket seg. Nå frykter nettverket at medieomtale skal sette deres eksistens ytterligere i fare. Det svirrer også svært mange rykter i miljøet om forestående Kripos-aksjoner mot norske fildelere, uten at disse er bekreftet.