464814_eu_flag-741407

Annonse


– Feil å blokkere Facebook

Mange europeiske skoler og bedrifter har utestengt sine medarbeidere fra å bruke Facebook i arbeidstiden. Det er helt feil, skal vi tro en rapport som EU-organet ENISA nettopp har sluppet.

– Skyter seg selv i foten

I følge rapporten skyter arbeidsgivere og rektorer seg selv i foten dersom de utestenger sine ansatte og elever fra denne typen digitale, sosiale nettverk.

Årsaken er at disse nettverkene stimulerer til samarbeid og utveksling av tanker og ideer – på tvers av fagfelt og yrkesgrupper.

Lovregulering framfor forbud

ENISA ser på den annen side de negative sidene ved Facebook og andre nettsamfunn. Du kan få et sikkerhetsproblem ved at for eksempel brukernavn og passord spres.

Annonse


Konkurrenter og spioner fra fremmede stater kan lettere skaffe seg oversikt over hvem som tar hvilke beslutninger i en organisasjon. Unge mennesker kan bli utsatt for mobbing. Identitetstyveri er også mulig.

ENISA foreslår derfor at EU får på plass en felles europeisk lovgivning som skal regulere bruken av nettsamfunn i jobbsituasjonen. Samtidig fraråder de sterkt forbudslinjen.

Annonse