Annonse


En MPAA-hackers bekjennelser

Snur på flisa
Underholdningsbransjen står ovenfor stadig flere søksmål fra sine bitre fiender – BitTorrent-operatørene. Symptomatisk den siste tiden har vært et større fokus på angivelige illegale fremgangsmåter som blir tatt i bruk – direkte eller indirekte – av RIAA (Recording Industry Association of America) og MPAA (Motion Picture Asssociation of America) i kampen mot piratkopiering.

Svenske The Pirate Bay anmeldte en lang rekke internasjonale selskaper for sabotasje og hacking på kommersielt nivå, etter at fremgangsmåtene til antipiratselskapet MediaDefender ble blottlagt på ytterst pinlig vis.

Innleid hacker står fram
Denne uken ble film- og platebransjens taktikker ytterligere belyst, da hackeren Robert Anderson i et intervju med Wired forteller hvordan MPAA betalte ham $15.000,- (ca. 80 000,- NOK) fordetaljert og konfidensiell informasjon om den populære søketjenesten TorrentSpy.

– Visste hva jeg gjorde
Anderson hevder at MPAA var vel vitende om at informasjonen han la fram var skaffet til veie på ulovlig vis. Ved å bryte seg inn på TorrentSpys servere kunne Anderson blant snappe opp all intern epost, og på den måten avdekke informasjon om eierne, bankkontodetaljer, passord og annonsepartnere.

Annonse


Anderson, som tidligere hadde hatt et mislykket forretningsforhold med TorrentSpy, sier at MPAA også var interesserte i kildekoden til Torrentspys programvare, i den hensikt å selv sette opp sin egen falske torrent-side for å lettere kunne innhøste informasjon.

Nekter for kjennskap til ulovligheter
MPAA gikk til sak mot TorrentSpy for brudd på opphavsrettsloven, mens TorrentSpy på sin side nå har en pågående ankesak på gang tilbake mot fillmbransjen for ulovlig «avlytting» av epost.

Selv om MPAA innrømmer at de betalte Anderson for informasjon, avviser filmbransjens interesseorganisasjon all kjennskap til at hackerens fremgangsmåter involverte lovbrudd.

Annonse