Annonse


Microsoft med storsatsing på IP-telefoni

Selveste Bill Gates lanserte i går Microsoft Office Server 2007. Den største nyheten er integrering av telefoni, lynmeldinger og videokonferanser.

– Heteste innen IT

Foreløpig vil Microsoft samarbeide med leverandører av sentralbord og telefoni, men på sikt tror IT-kjempen at disse blir overflødige.

Analyseselskapet Gartner sier såkalt Unified Communications er det heteste innen IT de nærmeste årene ved siden av grønn IT. Gartner regner med at et flertall av e store selskapene vil satse på dette i løpet av de neste tre årene. Dette vil gi den største revolusjonen innen telefoni siden mobiltelefoner og digitale sentralbord kom på markedet.

Gates’ hjertebarn

Lurer noen på hvor viktig denne satsingen er for Microsoft, er det bare å se på hvem som foretar lanseringen: Bill Gates er i ferd med å fase seg selv ut av selskapet, men Unified Communications er hans hjertebarn.

Annonse


Per i dag vil Microsoft samarbeide med leverandører av digitale sentralbord. Samtidig ser selskapet for seg at disse kommer til å forsvinne etter hvert. Konkurrenter som Cisco, Avaya og Nortel har god grunn til å frykte dette scenariet, og disse selskapene justerer nå sine strategier for å ruste seg bedre i konkurransen mot Microsoft.

Kilder:
Beta News
IDG.se

Annonse