Audible Magic-filteret som YouTube skal installere er avhengig av at det finnes kopier av alle filmer, alle plater, alle spill og alle TV-serier...

Annonse


Slik skal YouTube avsløre deg

YouTube er nå i ferd med å teste ut sitt sagnomsuste piratfilter. Dette filteret er utviklet av selskapet Audible Magic , og skal angivelig hindre at YouTubes millioner av brukere skal legge ut TV-episoder, filmsnutter og spillsekvenser uten tillatelse fra opphavsmennene.

Må sende inn alt

YouTube har satt sammen en testgruppe som består av folk fra film- og TV-bransjen for å sjekke om systemet virker. Gruppas sammensetning er hemmelig, men i følge nyhetsbyrået Associated Press kommer minst en av medlemmene fra Disney.

Dersom filteret skal kunne virke etter hensikten, må opphavsmennene sende inn originalmateriale, slik at YouTube skal kunne sammenligne med det materialet som brukerne har lagt ut.

Funker ikke med videokamera

Dette forutsetter at film-, musikk-, spill- og TV-bransjen sender inn alt de har laget – både nytt materiale og ting som ble laget for flere år siden. Med andre ord snakker vi om svært store datamengder.

Annonse


Filteret vil ikke fungere dersom det er tatt opptak fra skjermen med et videokamera – noe som er svært vanlig på YouTube. Her er det «bit-for-bit »-gjenkjenning som gjelder.

– Null effekt

Deler av bransjen sier de er godt fornøyd med at YouTube nå har tatt til vettet og laget et filter som ser lovende ut.

Kritikerne mener derimot at filteret vil få tilnærmet null effekt – rett og slett fordi det ikke klarer å holde tritt med brukernes aktivitet.

-Legg ned hele greia

Advokat Louis Solomon, som representerer både det britiske fotballforbundet Premier League og musikkpubliseringsbyrået Bourne, er helt avvisende.

– Det gjør ingenting med fortiden og kan heller ikke gjøre noe med framtida, sier han.

På vegne av sine klienter har han gått til en storstilt sak mot YouTube.
Solomon mener åpenbart at YouTubes eier Google like gjerne kan slutte med brukergenerert materiale – siden opphavsretten er umulig å ivareta.

Vel å merke etter at de har betalt ham og hans klienter en rund sum for skaden som allerede er gjort.

.

Annonse