Denne TVen selges for 23 000 kroner i Norge. Og 5000 i USA...

Annonse


50 tommers plasma til 5000 kroner

Noen sier at plasma-verdenen er desperat etter å selge TVene sine, siden LCD er det som folk foretrekker.

23 000 på Elkjøp

Uansett hva grunnen er, så selger storprodusenten Philips nå ut sin 50 tommers jumbo-plasma for 950 dollar i USA – noe som tilsvarer 5 156 norske kroner.

Salget foregår riktignok fra Philips eget overskuddslager, men likevel. En 50 tommers plasma i omtrent samme kvalitet koster her hjemme minimum 17 000 (LG 50PC55 på Komplett.no). Og samme modell – 50PF9631D – koster 23 000 kroner på Elkjøp .

Dårlig omdømme

Fra Panasonic og andre plasmagiganter har vi tidligere sett aggressiv prisning for å slå LCD, som nå er dominerende i både norske og andre europeiske hjem.

Annonse
Plasma har fått mye dårlig PR. Det har blant annet blitt trukket fram at bildet brenner seg fast i skjermen ved spill, at oppløsningen er dårligere enn LCD og at strømforbruket er høyere.

Alt dette er et langt mindre problem i dag enn i plasmaskjermenes barndom, og de fleste eksperter er nå enige om at plasma i dag er vel så bra som LCD.

Bedre svartnivå

Plasma har også en stor fordel framfor LCD: Svartnivået er mye bedre. Det betyr at mørke scener vises med flere detaljer enn selv på de beste LCD-apparatene.

Likevel kan det være en ulempe å ha plasma-TV om du liker å se fotballkamper tidlig på ettermiddagen. Plasmaskjermer er nemlig mer følsomme for eksternt lys enn LCD.

De fleste ekspeditører i seriøse butikker sier nå at man bør velge LCD opp til 40 tommer, men plasma om man vil gå over dette.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse