Godpakke:  Mye for pengene i Logic Studio 8.

Annonse


TEST: Logic Studio 8

Jobber man med musikk eller annet lydarbeid på Mac er det all grunn til å gjøre seg kjent med nye Logic Studio. Apple har nemlig her satt sammen en svært kapabel, velutstyrt og gjennomført programpakke til en pris som nesten er for god til å være sann.

I tillegg til hovedprogrammet Logic Pro 8, medfølger nemlig 37 GB med presets, lydmoduler, loops og samples – deriblant alle fem Garage Band Jam Packs med alt fra symfoniske orkesterintstrumenter til etnisk perkusjon. Dessuten får du med det proffe lydredigeringsprogrammet Soundtrack Pro 2, såvel som CD-masteringverktøyet WaveBurner og det helt nye live performance-programmet MainStage.

Dette får du for 3.990,-. Det ville nesten ikke vært noe å si på prisen selv uten Logic Pro 8 i esken.

Logic i bruk
Logic Pro 8 er virkelig et stort sprang fra tidligere utgaver i serien, ikke minst når det gjelder layout og arbeidsflyt.

Annonse


Logic har alltid vært et kraftig og kapabelt program, men tidligere inkarnasjoner har vært langt fra intuitive å betjene, og nybegynnere eller migranter fra andre sequencere har alltid møtt en tøff læringskurve.

Logic Pro 8 snur dette på hodet, og fremstår nå som et prakteksempel på praktisk design og brukervennlighet. Ikke bare ser det hele svært lekkert og innbydende ut – det er også svært lett å finne fram, og ekstremt lettvint å hoppe mellom forskjellige vindusoppsett du måtte ha behov for. Dessuten er det nye «alt-i-ett»-vindussystemet en fryd å jobbe med, og det føles alltid som om det du er på utkikk etter bare er et klikk eller to unna.

Logic Audio savner integrert VST-støtte, men kan ta i bruk AU-plugins og kommer med sin egen imponerende samling av rundt et dusin synther og flerfoldige titalls effekter. Blant de mer interessante modulene finner vi sampleren EXS24, den velutstyrte trommemaskinen Ultrabeat, og den nye Sculpture-synthen.

Skal man først pirke…
Det eneste virkelige ankepunktet vi har gjelder angrefunksjonen, som kan virke en smule begrenset i omfang. Alt er greit så lenge du lefler rundt i arrangementsvisning eller redigerer MIDI-innspillinger, men dessverre lagres det ingen angreinformasjon når du skrur på synther, trekker i spakene i mikseren, stiller inn effekter eller gjør en masse andre operasjoner der det er lett å rote seg bort.

Men det får så være. Uansett hvordan man vender og vrir på det er Logic Studio et veldig godt sammensatt produkt med suveren valuta for pengene, og bør vurderes på øverste hylle neste gang du er på jakt etter en sequencerpakke.

Eksisterende Logic-brukere bør grave fram 1.590,- og oppgradere sporenstraks.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse