KopiSikkerhet

Annonse


– Tyveri å kopiere egen musikk

I Minnesota i USA pågår det for tida en rettssak. Saksøkeren er platebransjen og den saksøkte er en vanlig kvinne fra byen Duluth – Jammie Thomas.

Privat etterforkning

Thomas skal ha tilegnet seg musikkfiler hun ikke hadde betalt for – og filene på PCen hennes ble oppdaget av platebransjeorganisasjonen RIAAs spesialsydde programvare for nettspionasje, levert av SafeNet.

Denne programvaren skanner IP-adresser og delingskataloger. Og i motsetning til i Norge og de fleste europeiske land kan den amerikanske platebransjen forlange å få se hvem som skjuler seg bak adressen.

– Pen måte å si det på

Det er ingen hemmelighet at platebransjens definisjon av hva som er tyveri av åndsverk er svært vid. men selv garvede piratjegere sperret opp ørene da Jennifer Pariser, advokaten til plateselskapet Capitol, ble bedt om å definere hvor grensene går.

Annonse


– Når en person lager en kopi av en sang til seg selv, antar jeg at vi kan si at han stjeler en sang. Å «lage en kopi» av en sang du har kjøpt er bare en pen måte å si at du har «stjålet bare en eneste kopi», sa Pariser.

Hun hevdet i samme slengen at selskapet Sony BMG når er redusert til det halve i forhold til i 2000. Dette på grunn av all piratkopieringen.

Kilde:
Arstechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse