Det som i finansavisen Wall Street Journal blir omtalt som tidenes digitale landeveirøveri er blank løgn, hevder Citibank.

Annonse


Var cyberskurk for FBI

David Thomas levde av å svindle kortbrukere under falsk identitet i samarbeid med russiske cyberkriminelle. Da han ble tatt på fersken var veien kort til å samarbeide med FBI.

Samarbeidet med russere

Thomas ble arrestert i det han var på vei til å hente en haug med varer bestilt på postordre og betalt med stjålne kredittkortnumre. Varene skulle senere videreselges på eBay og profitten skule deles 40/60 med russerne som hadde skaffet kortnumrene.

Etter arrestasjonen installerte FBI Thomas i en dekkleilighet i Seattle. I halvannet år levde Thomas et dobbeltliv der han skaffet skaffet FBI uvurderlig innsikt i nettkriminalitetens skjulte verden ved hjelp av nettsiden The Grifters. Her kunne nettsvindlere møtes, diskutere, planlegge og kjøpe og selge av hverandre.

Rundstjålet mens han var i bryllup

En som fikk merke dette på kroppen var Brian Campbell. Etter å ha overvåket e-postkontoen hans i lengre tid, slo cybertyvene til når han var bortreist for å gå i en venns bryllup. I løpet av tre dager hadde de tappet investeringsporteføljen til Campbell for over 600 000 kr.

Annonse


Samtidig overvåket Thomas tyven, som opererte under aliaset Desertmack, og hans medsammensvorne. I private rom på Thomas’ nettsted hadde disse to planlagt i detalj hvordan de skulle tappe kontoen og overføre pengene til Belgia.

Les hele historien om David Thomas på Wired.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse