Det mangler ikke på spøkefulle forslag til hvordan iCar skal se ut. Her er ett av dem.

Annonse


Trøbbel for «iCar»

I hele sommer svirret ryktene om at Apple og Volkswagen skulle gå sammen og lage «iCar» – en naturlig oppfølger til MP3-spilleren iPod og mobiltelefonen iPhone.

Hermmelig møte

Dette er foreløpig spekulasjoner, og ingen tror nå at bilen vil rulle ut på veien med det første. Dette til tross for at det faktisk har vært et møte mellom Apple-sjefen Steve Jobs og Volkswagen-toppen Martin Winterkorn.

Ingen utenom de selv vet hva som ble diskutert. Kanskje det rett og slett dreide seg om bedre iPod-støtte på dashbordet?

– Klarer ikke service

Analytikere påpeker at Apple, med sine «bruk og kast»-produkter, vil få store problemer med å ta på seg de strenge servicekravene det er til biler.

Annonse


Analysebyrået iSuppli sier det slik:

– Selv om det ser ut til å være et sterkt ønske fra forbrukerne om å få en iCar, vil et potensielt samarbeid mellom Apple og Volkswagen møte en rekke alvorlige utfordringer.

Ulik kultur

Den største utfordringen vil ligge i det havet av forskjell det er mellom bedriftskulturen i bilindustrien og IT-industrien. Mens bilindustrien i sitt vesen er konservativ, med en utviklingstakt på fire-fem år, har Apple en stor revolusjon og to-tre små revolusjoner i året.

Dette vil drive selv den mest entusiastiske Apple-utvikler til desperasjon, heter det i rapporten.

Kilder:
Information Week

Macworld.com

Annonse