Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


To millioner artikler på Wikipedia

Wikipedia er i dag det sjette mest besøkte nettstedet i verden. Nå har det leserdrevene leksikonet passert to millioner artikler.

250 språk

Stikk i strid med hva mange fryktet er Wikipedia på ignen måte noe sær-amerikansk fenomen. Artikler foreligger på hele 250 språk. Også i Norge har vi en levende utgave som blir fyldigere hver eneste dag.

Spanjol nummer to millioner

Nettleksikonet har slitt en god del med troverdighet og sannhetsgehalt i artiklene sine, som utelukkende skrives av brukerne selv. Men for å sikre seg mot «plantet» informasjon og spøkefugler som farer med løgn for moro skyld, har de innført Wikiscanner, et verktøy som gjør at hvem som helst kan se hvem som har vært inne og redigert.

Æren for å være nummer to millioner går for øvrig til en spanjol som laget en artikkel om El Hormiguero – et populært TV-program i hjemlandet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse