Også norske If annonserer på facebook-gruppa «Fuck Islam». Microsoft har trukket sine annonser.

Annonse


Islam-bråk på Facebook

En gruppe som kaller seg «Fuck Islam» skaper bruduljer på Facebook.

Annonser fjernet

Gruppas medlemmer er motstandere av islam og all annen religion, og mener at Gud ikke finnes. Språkbruken er såpass brutal at den av mange blir tolket som hatefull på grensen til rasistisk.

På tross av at mange mener gruppa strider mot Facebooks reglement, er den ikke fjernet. Det er derimot et stort antall annonser som automatisk dukker opp på Facebooks gruppesider.

Store kunder

Microsoft er en stor leverandør av slike annonser. Selskapet har ikke offisielt bekreftet at de trekker annonsene på grunn av anti-islamgruppa, men det er et faktum at de nå er borte.

Annonse


Blant Microsofts kunder er blant annet Coca Cola, NetFlix, T-Mobile, Sprint og Verizon. Microsoft har tidligere fått kritikk for at de annonserer på Facebook-grupper som Fuck Israel Jewish Group , I hate Iraqis og Fuck Old People Group . (alle lenkene krever Facebook-konto).

Stoppet konto

En person som kaller seg Variable står bak anti-islamgruppa. Han sier til The New York Times at Facebook-kontoen hans ble stoppet, men at den nå er på plass igjen.

– De fortalte meg at det var en teknisk feil, sier han. Uten å tro særlig mye på det.

Dekket av ytringsfriheten

«Variable» er uenig i at han sprer hat, og mener at gruppas budskap er godt innenfor ytringsfriheten. Det amerikanske ytringsfrihetsbegrepet går lenger og har færre restriksjoner enn det som er vanlig i Norge og Europa.

Retten til å si hva man vil er nedfelt i et eget tillegg til grunnloven, noe som har ført til at mange delstatsdommer mot folk med upopulære synspunkter har blitt overkjørt av føderale domstoler.

Annonse