Larssons modell er laget i Google Sketchup.

Annonse


Slottet i 3D på Google Earth

De første norske bygningene i 3D er nå å finne i Googles karttjeneste Google Earth. i Oslo har ITavisen funnet tredimensjonale modeller av kjente bygg som Slottet, Rådhuset og Colosseum kino.

Fikk e-post fra Norge

Bak de tredimensjonale modellene står en 22-årig svensk student ved navn Stefan Larsson. Modellene har han laget på hobbybasis etter en e-postforespørsel fra en annen Google Earth-bruker som synes det ville være artig hvis Oslo fikk sine første tredimensjonale bygninger.

Larsson har laget mange 3D-modeller i Google Earth. Dette gjør han gratis som en hobby, men han har også startet sitt eget selskap, 3D Modelia, som tilbyr 3D-modeller mot betaling.

Gode råd

Larsson råder andre som vil lage 3D-modeller til Google Earth til å være grundige og systematiske, og bruke noen av de mange læringsressursene som ligger på nettet før man setter i gang.

Annonse


Senere skal man helst selv ta bilder av alle sider av bygningen og redigere disse i Photoshop før man legger dem som teksturer på modellen. man må ha tålmodighet, og ta små steg, ett om gangen, skriver Larsson i en e-post til ITavisen.

Annonse