DROPPER:  I januar opplevde Facebook for første gang nedgang i brukertallene.

Annonse


Snart kan du Googles på Facebook

Hittil har bare folk som er selv er medlemmer og innlogget på Facebook kunnet søke på den populære nettverkstjenesten. Nå har dette endret seg.

Vil friste flere

Med virkning fra i dag har Facebook åpnet opp sine søk slik at også folk uten medlemskap skal kunne søke blant nettverkets medlemmer.

På sikt vil søket også åpnes opp slik at det kan indekseres i søkemotorer som Google og Yahoo. Antagelig er tanken den at nysgjerrigheten vil drive flere til å bli Facebook-medlemmer dersom medlemsregisteret er tilgjengelig i åpent søk.

Slik reserverer du deg

Det vil ikke være mulig for noen å se din fulle Facebook-profil dersom de ikke er logget inn på tjenesten. I søkeresultatet de utenforstående får opp er bare navnet ditt, evt. profilbilde og muligheten til å sende deg meldinger og legge deg til som venn.

Dersom du ikke ønsker at utenforstående skal vite at du befinner deg på Facebook, må du endre dine personverninnstillinger på tjenesten. Gå til Privacy, Search og My Public Search Listing. Der fjerner du den automatiske avkrysningen der det står “Allow Anyone to see my private search listing”.

Annonse