cover-facebook

Annonse


– Vi fant opp Facebook

I verdens øyne er det Mark Zuckerberg som har oppfunnet nettverkssuksessen Facebook. Det vil ikke hans tidligere klassekamerater være med på.

Den ukjente Facebook-skaperen

Tre tidligere klassekamerater, grunnleggerne av ConnectU, har lenge hevdet at Zuckerberg stjal deres idé. Nå saksøker de ham i Boston.

Begge parter virker som de har glemt Aaron Greenspan, også en klassekamerat fra Harvard. Allerede et halvt år før FaceBook var i drift, åtte måneder før ConnectU, etablerte Greenspan en enkelt nett-tjeneste han kalte houseSYSTEM.

I en e-post sendt to måneder etter starten av houseSYSTEM beskriver Greenspan the Face Book, et onlinesystem for raske søk etter andre studenter.

Annonse


– Ikke bitter lenger

Greenspan og Zuckerman diskuterte et samarbeid tidlig i Facebooks historie, men Zuckerman bestemte seg for å kjøre sitt eget løp. Greenspan har avslått å stille som vitne i saken mellom Zuckermann og ConnectU.

Selv vil ikke Greenspan saksøke Zuckerman for tyveri av Facebook-konseptet. I stedet har han vent seg til tanken på at Zuckerman blir den første datamilliardæren fra Harvard-klassen hans.
– Jeg er ikke like bitter som jeg var for ett år siden. Nå overrasker det meg ikke lenger at slike ting skjer, sier Greenspan til News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse