cover-facebook

Annonse


– Vi fant opp Facebook

I verdens øyne er det Mark Zuckerberg som har oppfunnet nettverkssuksessen Facebook. Det vil ikke hans tidligere klassekamerater være med på.

Den ukjente Facebook-skaperen

Tre tidligere klassekamerater, grunnleggerne av ConnectU, har lenge hevdet at Zuckerberg stjal deres idé. Nå saksøker de ham i Boston.

Begge parter virker som de har glemt Aaron Greenspan, også en klassekamerat fra Harvard. Allerede et halvt år før FaceBook var i drift, åtte måneder før ConnectU, etablerte Greenspan en enkelt nett-tjeneste han kalte houseSYSTEM.

I en e-post sendt to måneder etter starten av houseSYSTEM beskriver Greenspan the Face Book, et onlinesystem for raske søk etter andre studenter.

Annonse
– Ikke bitter lenger

Greenspan og Zuckerman diskuterte et samarbeid tidlig i Facebooks historie, men Zuckerman bestemte seg for å kjøre sitt eget løp. Greenspan har avslått å stille som vitne i saken mellom Zuckermann og ConnectU.

Selv vil ikke Greenspan saksøke Zuckerman for tyveri av Facebook-konseptet. I stedet har han vent seg til tanken på at Zuckerman blir den første datamilliardæren fra Harvard-klassen hans.
– Jeg er ikke like bitter som jeg var for ett år siden. Nå overrasker det meg ikke lenger at slike ting skjer, sier Greenspan til News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse