Tidligere statsminister Thorbjørn Jagland fikk falsk pedo-informasjon på sin Wikipedia.org-side.

Annonse


Jagland uthengt som pedofil

Jagland som var statsminister fra 1996 til 1997 og nå er stortingspresident ble uthengt som pedofil på nettleksikonet Wikipedia.org.

Tidligere har statsminister Jens Stoltenberg blitt hengt ut som pedofili-dømt i nettleksikonet. Og Jagland har også tidligere blitt utsatt for hets samme sted.

Uthengt

– Jeg forventer at de kontrollmekanismer som måtte finnes i Wikipedia-systemet fanger opp dette og retter opp saken så fort som mulig, forteller Jagland til NRK.

Fjernet

Odd Erik Stende i Aps stortingsgruppe forteller at de kom til å ta de nødvendige skrittene for å få den falske informasjonen fjernet.

Annonse


Rundt 18:30 var de falske opplysningene fortsatt på nettsiden, men de ble kort tid etterpå redigert bort. Endringer har blitt sporet til IP-adresser fra Rogaland fylkeskommune og skolen har klart å oppspore hvilken maskin som ble brukt.

– I første omgang er det opp til skolen og rektor å forfølge saken, og vurdere en anmeldelse. Men hvis skolen ikke anmelder saken vil vil selv følge opp, forteller It-sjef i Rogaland fylkeskommune, Odd Bård Risvold.

Kilde:
NRK.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse