Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Patrick Peeters i Nero vil ta opp medie-tråden der han mener Microsoft slapp den. (Ill.: Foto: Tore Neset)

– Vista er som en sveitserost

Versjon 8 av brenne- og medieprogrammet Nero skal fylle hullene.

Brenneprogrammet Nero har over 240 millioner brukere verden over. Mange av dem har gitt uttrykk for at programmet nå har blitt for komplisert og mangesidig – og at det gjør alt annet enn den jobben de kjøpte det for å gjøre.

Samkjørt grensesnitt

– Vi har fått tilbakemeldinger på at programmene ikke hang sammen, og at det var vansklelig å finne ut hvilket program som gjorde hva. Nå har vi laget en logisk startportal som gjør dette enklere. Samtidig har samtlige programmer samme utseende og logikk, sier Neros Europa-sjef Patrick Peeters.

Resultatet er Nero 8, et program som gjør omtrent alt du kan tenke deg i forbindelse med digitale medier.

Konverterer det meste

Det finnes funksjoner for å oversette så godt som alle kjente (og et par ukjente) audio- og videoformater til andre formater. Du kan brenne nær sagt hva som helst og få det til å spille hvor som helst.

Og siste, men ikke minst: Det finnes støtte for både Blu-ray og HD DVD.

– Vi er her apolitiske her. For det er jo ikke Microsoft i Windows Vista, forklarer Peeters.

Mer enn bare brenning

Nero 8 er i følge Peeters fullt ut Vista-kompatibel. Samtidig fyller programmet en del behov som ikke Microsoft dekker i utgangspunktet.

– Noen har sammenlignet Windows Vista med en sveitserost: Den smaker godt, men er full av hull. Vi har satt oss fore å tette disse hullene. Vista har jo bare en grunnleggende brennefunksjon.

Det er ingen hemmelighet at film-, programvare, spill- og musikkbransjene ikke er spesielt begeistret for Neros produkter. Selskapet bestreber seg på å respektere kopisperrene, men kan lite gjøre når disse først er brutt gjennom lett tilgjengelig gratisvare på nettet.

Stikkord: ifa, windows vista