04

Annonse


iPhone-hackere lovbeskyttet

Det er den amerikanske Digital Millennium Copyright Act-loven som gjør det vanskelig for Apple og AT&T å stoppe iPhone-hackerne.

Låst opp

Apples iPhone er grundig hacket både på maskinvarenivå og programvarenivå så det er muilig å bruke alle mulige sim-kort, også her i Norge. I tillegg er det mulig å legge inn tredjepartsprogrammer og spill som f.eks. Doom.

Ifølge Business Week kan Apple og operatøren AT&T få problemer med å stoppe hackerne i en eventuell rettsak.

Loven gir hacker-rettigheter

DMCA gir brukerne lov til å låse opp telefonen når man lovlig skal bruke den for å koble seg på et trådløst telefon kommunikasjonssystem.

Annonse


Jonathan Kramer i selskapet Kramer Telecom Law Firm i Los Angeles er med usikker på om det er lov for selskaper og privatpersoner å selge hackede telefoner videre. Kramer vet heller ikke om det er lov å selge programvare som låser opp telefoner.

Kan bruke annen seksjon

Det er stor sannsynlighet for at både Apple og AT&T kommer til å bruke DMCA seksjon 1201 som sier at ingen personer har lov til å hacke sikkerhetsfunksjoner.

Samtidig forklarer professor Jane Ginsburg at det ikke finnes noen lov som gjør det mulig å ha copyright på kommunikasjons-tjenester.

Kilde:
Business Week

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse