FULL KRASJ: IP-telefonitjenesten Skype fikk store problemer etter forrige ukes Windows-oppdatering.

Annonse


Windows-oppdatering senket Skype

Den kritiske Windows-oppdateringen forrige uke skal ha vært årsaken til at IP-telefonileverandøren Skype hadde store driftsproblemer de neste 48 timene.

Gjenstart ga krasj

ITavisen mottok et ras fra henvendelser fra misfornøyde brukere, etter at innloggingen til nettstedet skal ha fått store problemer.

Årsaken var de mange brukerne som måtte gjenstarte systemene sine etter å ha installert Microsofts nye sikkerhetsoppdateringene for Windows.

Dette skal igjen ha ført til et ras av innlogginger på Skype-tjenesten, noe som sammen med utilstrekkelige nettverksressurser skapte en kjedereaksjon som førte til at innloggingen var nede i to døgn.

Annonse


Slakter Skype-sikkerhet

Kommentatorer har ikke vært sene om å påpeke at Microsofts sikkerhetsoppdatering som vanlig skjedde på en tirsdag, mens Skypes problemer begynte den påfølgende torsdagen. En av verdens mest kjente sikkerhetseksperter, John C. Bambenek ved Illinois-universitetet, sier dette kan bety at Skype har enorme sikkerhetshull i sine systemer.

Skypes kunder har også uttrykt høylytt misnøye med hvordan selskapet håndterte krisen. Det påpekes at dette verken er første eller siste store sikkerhetsoppdatering fra Microsoft, og etterlyser en klientoppdatering fra Skype for å forhindre en gjentagelse.

Kilde:
BetaNews