TYVEN, TYVEN: Den ukrainske hackeren Oleksandr Dorozhko ligger an til å bli rik takket være et smutthull i amerikansk lov.

Annonse


Verdens høyeste telefonregning

Det var kanskje like greit at herr Wahab allerede var død da telefonregningen kom i posten. Ellers hadde han antagelig fått slag. Nå er det i stedet sønnen Yahaya Wahab som må slåss mot telekomselskapet om regningen på 218 billioner dollar, eller 806 400 000 000 000.01 malasysiske Ringgit.

Fantasibeløp

Det hele begynte da Yahaya betalte 23 dollar for å stenge farens mobilabonnement etter hans død- Da avregningen kom fikk han seg et aldri så lite sjokk. Med regningen fulgte et brev der han ble bedt om å gjøre opp for seg i løpet av ti dager eller skaffe advokat.

Det har Yahaya nå gjort. Han nekter å gjøre opp for seg, og vil ha alle fakta på bordet «i ærlighetens navn».

Ringe til månen

Ifølge nettstedet The Register er 218 billioner dollar ca. 17 ganger USAs brutto nasjonalprodukt. Det svenske nettstedet IDG.se har regnet ut at Wahabs far måtte ha ringt utenlandssamtaler fra Sverige til Kapp Verde i 18 millioner år for å bruke det oppgitte beløpet.