Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag. (Ill.: Wikipedia)

Slutt på anonym Wikipedia-redigering

Tjeneste avslører bedrifter som jukser.

Til tross for at det er et uttalt prinsipp at man ikke skal redigere artikler i nettleksikonet Wikipedia som man på en eller annen måte har egeninteresser i, syndes det mot dette gang på gang.

Gründer redigerte seg selv

Sågar måtte selveste Jimmy Wales, grunnlegger av det brukerdrevete nettleksikonet, tåle en solid porsjon kjeft etter å ha redigert artikkelen om seg selv.

Også amerikanske politikere og deres kampanjestab har brukt Wikipedia flittig for å fremme sin egen sak og sverte politiske motstandere.

Selskaper avslørt

Nå vil dette bli langt vanskeligere å gjøre uten å bli avslørt. Wikipedia Scanner lar deg identifisere selskap etter IP-adresse, eller du kan søke på et bestemt selskap for å finne alle anonyme redigeringer som er foretatt fra maskiner innenfor IP-adressene til selskapet.

Søker du på CIA (Central Intelligence Agency) får du opp 297 Wikipedia-redigeringer foretattt fra IP-adresser som korresponderer med selskapets hovedkvarter. Store amerikanske selskaper har også måttet tåle at det blir avslørt at de redigerer kritikk av sine egne produkter.

Kilde:
Wired

Stikkord: internett, wikipedia