Selv ikke antivirusprogrammer er vanntette.

Annonse


Nytt hull i Norton antivirus

Symantecs Norton antivirus er verdens mest utbredte antivirusprogrammer og er installert på millioner av PCer verden over.

Kritisk feil

Det har tidligere vist seg at heller ikke dette programmet er immun mot sikkerhetshull. Hull som programmet i utgangspunktet er ment å beskytte oss mot. I mai i fjor ble det avslørt at Symantecs program hadde et sikkerhetshull som kunne føre til at hackere overtok PC-en din.

Denne gangen dreier det seg om en feil i programmets ActiveX-kontrollere. Feilen kan føre til at føre til at uvedkommende kan kjøre programvare på maskinen din, og betegnes av det anerkjente sikkerhetsselskapet Secunia som kritisk.

Fiks klar

Symantec-programmet bryr seg ikke med å sjekke data som blir mottatt via Microsofts ActiveX-rutine, som brukes av mange nettsteder. Dermed blir det nok en gang relativt enkelt for ondsinnede hackere å trenge inn i systemet.

Annonse


Symantec råder nå alle sine kunder til å kjøre den automatiske oppdateringsrutinen Live Update. En plasterlapp skal fikse problemet.

Feilen omfatter både Norton AntiVirus, Norton Internet Security og Norton System Works. Norton Internet Security 2006, Anti Spyware Edition er også berørt.

Kilde:
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse