untitled

Annonse


Derfor kræsjer Xbox 360

At Microsofts Xbox 360 blir varm er ingen hemmelig lenger, men hva forårsaker problemene?

Stor feilprosent

Microsoft har lenge nektet å bekrefte at konsollen har varmeproblemer. Innrømmelsen kom til slutt og MS måtte punge ut omlag 6 milliarder i garantiutgifter.

En ekspert fra Nikkei Electronics har undersøkt konsollen for å finne ut hva som forårsaker at konsollen blir for varm.

Nikkei testet to konsoller, en fra 2005 og en nyere reparert i mai 2007.

Annonse


Poenget var å finne ut hva Microsoft hadde gjort for å reparere konsollen ved å sammenligne med 2005-konsollene.

Det viste seg at modellen som hadde vært inne til reparasjon var identisk til de som ikke hadde vært reparert. Eksperten konkluderte med at i dette tilfellet hadde ikke Microsoft gjort noen endringer.

Varm maskin

Viften som skal kjøle ned konsollen gikk i en vindhastighet på 1.1 m/s, det er 1/2 til 1/3 av hastigheten til en vifte i en vanlig datamaskin.

Tester viste at maskinen brukte 170 Watt når man spilte et spill som krevde mye regnekraft. Kjøleribben til skjermkortet er liten, dette for å få plass til DVD-spilleren.

– Kjøleelementet på skjermkortet er så liten at jeg lurer på om den virkelig kan kjøle den kortet, forteller eksperten.

Ved å måle temperaturen rett på kjøleribbene var temperaturen oppe i 80 grader celcius etter 15 minutter, 57 grader mer enn romtemperaturen.

Nikkei Electronics konkluderte med at sjansene er store for at det er den sviktende evne til å kjøle ned skjermkortet og komponentene rundt er årsaken til at så mange mennesker har hatt problemer med sin konsoll.

Kilde:
TechOn

Annonse