Hopp til navigasjon Hopp til innhold
TYNNERE OG BILLIGERE: Her er den nye iMac-serien- (Ill.: Apple)

Tynnere, billigere og mer sexy

Ryktene holdt. Apples store høstnyhet er en flunkende ny serie med iMac.

Den nye serien, som bare kommer i 20 og 24 tommers utgave, utgjør ikke noe stort brudd med det eksisterende designet. Men du har fått mer av det som skiller iMac fra andre personlige datamakiner – integrasjon av skjerm og innmat.

Fra 10 000 til 19 000

De nye modellene er allerede lagt ut for salg i Apples norske nettbutikk, og prisene er som følger: 20-tommerne koster henholdsvis 9990 og 11990 korner, mens 24-tommerne ligger på 14990 og 18870 kroner.

Den rimeligste 20-tommeren har 2 GHz Intel Core Duo prosessor, 250GB harddisk og 1GB minne, mens den dyrere varianten har 2,4 GHz-prosessor, 320GB harddisk og 1GB minne.

Core 2 Extreme

24-tommeren kommer med henholdsvis 2,4 og 2,8 GHZ-prosessor – den kraftigste er en såkalt Core 2 Extreme. Mens den rimeligste har 320GB harddisk, er den dyreste utstyrt med en 500GB disk. Den rimeligste varianten kommer med 1GB som standard internminne, mens den dyreste varianten har 2GB.

På samtlige modeller er det som før mulig å øke både harddiskstørrelse og minne. For fulle spesifikasjoner se Apple.com.

<b>SUPERFLAT:</b> Den nye iMacen har både flatere skjerm og flatere tastatur enn forgjengeren.
(Ill.: Apple)

Bortsett fra at skjermen, som nå byggger ca. 20 cm med bein, har iMac også fått et flunkende nytt, superflatt (0,8 cm høyt) tastatur i skinnende aluminium. Aluminiumsdesignet, som du også finner på hovedenheten, ligner mye på det som du finner på proffserien Mac Pro.

Se video

Vekten på hele pakka er beskjedne 12 kilo, noe som gjør maskinen lett å flytte fra rom til rom.

I samme slengen oppgraderer Apple sine programpakker iLife og iWorks (nå med regneprogrammet Numbers). Og Mac Mini har fått en oppgradering til bedre spesifikasjoner (Core 2 Duo med 1.83GHz/2.0GHz.). I tillegg støtter nå den trådløse nettverksenheten Airport Extreme nå gigabit-ethernet.

En video av presentasjonen finner du HER.

Stikkord: Apple