Hopp til navigasjon Hopp til innhold
indexhero20070109 (Ill.: Foto: Apple)

iPhone fri fra AT&T

Nå kan du bruke Apples telefon med alle mobiloperatører. Operatørlåsen er endelig hacket.

Tidligere har ITavisen skrevet om hvordan Apples telefon kan hackes. Med denne metoden kan du imidlertid ikke ringe eller sende og motto SMS, bare bruke iPod- og nettlesderdelen.

Kan brukes med Telenor?

Nå har to hackere i Russland som bare kaller seg «Vladimir» og «OZ» etter eget utsagn funnet ut hvordan en iPhone kan brukes med enhver teleoperatør – ikke bare med amerikanske AT&T, som mden er bundet til i utgangspunktet.

Om denne metoden vil fungere med NetCom, Telenor eller andre norske mobilleverandører skal være usagt. Og om det er lovlig med et amerikansk produkt, er uklart.

Lovlig i Norge?

Skal en dømme etter alle butikkene i Oslo som åpent tilbyr opplåsing av mobiler med binding, er dette fullt lovlig i Norge. I Sverige har til og med Telenor anbefalt opplåsing for bruk med andres mobiltelefoner.

Metoden som brukes for å låse opp telefonen er likevel ikke for feiginger. Og den betinger at man lager et nytt SIM-kort, noe mobiloperatørene neppe synes noe særlig om. Du trenger med andre ord en simkort-leser/brenner, noe verktøy og en god del forhåndskunnskap. Oppskriften finner du HER.

Stikkord: iphone