indexhero20070109

Annonse


iPhone fri fra AT&T

Tidligere har ITavisen skrevet om hvordan Apples telefon kan hackes. Med denne metoden kan du imidlertid ikke ringe eller sende og motto SMS, bare bruke iPod- og nettlesderdelen.

Kan brukes med Telenor?

Nå har to hackere i Russland som bare kaller seg «Vladimir» og «OZ» etter eget utsagn funnet ut hvordan en iPhone kan brukes med enhver teleoperatør – ikke bare med amerikanske AT&T, som mden er bundet til i utgangspunktet.

Om denne metoden vil fungere med NetCom, Telenor eller andre norske mobilleverandører skal være usagt. Og om det er lovlig med et amerikansk produkt, er uklart.

Lovlig i Norge?

Skal en dømme etter alle butikkene i Oslo som åpent tilbyr opplåsing av mobiler med binding, er dette fullt lovlig i Norge. I Sverige har til og med Telenor anbefalt opplåsing for bruk med andres mobiltelefoner.

Metoden som brukes for å låse opp telefonen er likevel ikke for feiginger. Og den betinger at man lager et nytt SIM-kort, noe mobiloperatørene neppe synes noe særlig om. Du trenger med andre ord en simkort-leser/brenner, noe verktøy og en god del forhåndskunnskap. Oppskriften finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse