POTENSIELL PENGEMASKIN:  YouTube vil dele av overskuddet med sine beste bidragsytere. Disse kan nå bli med i YouTubes partnerprogram.

Annonse


Vil slette YouTube

Youtube har fått mye kritikk for manglende evne til å rydde i arkivene sine. Stadig vekk dukker det opp videosnutter fra TV-serier og spillefilm. En koalisjon av japanske selskaper ønsker nå å få bukt med problemet.

Det er representanter for film, musikk og TV-bransjen i Japan som nå har gått sammen for å kreve nye takter.

Nye sikkerhetstiltak

Youtube på sin side har den siste tiden omtalt et nytt sikkerhetstiltak som er på vei. Sikringen skal være et system for automatisk gjenkjenning og sletting av opphavsbeskyttet materiale. Den japanske koalisjonen fester liten tillit til det nye systemet, og påpeker dessuten at det har tatt svært lang tid å få det på plass.

– Slett ALT!

Komponisten Hideki Matsutake fortalte på en pressekonferanse i Tokyo at han mener Youtube må stoppe tjenesten slik den er nå. For å bli kvitt alle de ulovlige videoklippene er det kun en fullstendig utrensking av nettstedet som nytter.

Annonse


Matsutake krever at alt materiale som er beskyttet av opphavsretten fjernes fra Youtube fortere enn svint.

Største videotjeneste i Japan

Tjenesten, som er svært populær i Japan, har gått forbi samtlige japanske videotjenester. Youtube lanserte dessuten også en japansk utgave av sidene sine i juni, for å ytterligere styrke markedsposisjonen.

Noen av de mest populære klippene på Youtube er hentet fra japansk TV- og musikkindustri. Videotjenesten sier på sin side at de fortløpende samarbeider med eiere av materialet. I fjor ble nærmere 30 000 ulovlige filer slettet etter en klage fra koalisjonen.

Fingeravtrykk innen 2008

Det nye systemet for utsiling av ulovlig materiale skal være klart mot slutten av året. Det baserer seg på digitale fingeravtrykk i videofilene, og vil avvise videoklipp der eieren har brukt et kjent fingeravtrykk.

Ikke fort nok

Innen utgangen av 2007 er imidlertid ikke hurtig nok for den japanske koalisjonen. Mizuo Sugawara fra Rettighetsorganisasjonen for forfattere, komponister og utgivere i Japan, mener at det viktige er hva Youtube kan gjøre nå. Ifølge Mizuo er det ikke en gang sikkert at den nye teknologien vil ha noen virkning.

Tidligere har slike kriser blitt løst ved at Youtube og innholdsleverandører har inngått samarbeid, og delt annonsekroner tilknyttet materialet.

Kilde:
News Yahoo.com

Annonse