Annonse


Ekstrem trådløs lydkvalitet

Vi har kunnet høre på musikken vår trådløs en stund nå. Dersom du har trådløse hodetelefoner til mobilen eller MP3-spilleren din, er det sannsynligvis A2DP som står for overføringen.

Tapsløs

A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) står nå for fall, etter at selskapet Open Interface har gjort store fremskritt med trådløs lyd. Den nye teknologien heter SoundAbout Lossless. Som navnet antyder er dette en tapsløs måte å overføre lyd på. Komprimeringen som brukes skal altså ikke forringe lydkvaliteten, slik dagens A2DP gjør.

I tillegg til å gi svært god lydkvalitet lover også standarden muligheter for flerkanals lyd og svært lave forsinkelser.

Fungerer med dagens utstyr

En av de virkelig store fordelene med den nye overføringsteknologien er at den fungerer med dagens blåtanndingser. Det er kun programvaren i enhetene som må endres. Den nye standarden skal foreløpig testes i noen måneder, før den slippes løs på markedet.

Annonse


Hurtig utbredelse

Dersom du ikke er fornøyd med dine trådløse hodetelefoner, er det god grunn til å se et halvt år frem i tid. Selskapet bak den nye standarden har nemlig tette bånd til svært mange av dagens store aktører innen trådløst utstyr. På listen over samarbeidspartnere finner man blant mange andre Apple, Logitech, Samsung og Sony.

Teknologien vil sannsynligvis dukke opp for hjemmebruk først, før den sprer seg ut i bærbart utstyr som mobiltelefoner og musikkspillere.

Kilde:
CNet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse