Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Viktigst? (Ill.: Microsoft)

Internet Explorer viktigst

I en avstemning har Microsofts nettleser blitt kåret til viktigste IT-produkt.

The Computing Technology Inidustry Association heter organisasjonen som nylig har stemt over de viktigste IT-produktene siste 25 år. Nå har juryen talt. Internet Explorer er det mest innflytelsesrike produktet i det siste kvarte århundret.

CompTIA er en bransjeorganisasjon som sertifiserer IT-folk. Organisasjonen har noen av de største selskapene i industrien bak seg, deriblant Microsoft.

Microsoft gjør rent bord

Med hele to tredjedeler av stemmene høstet Internet Explorer enkelt inn seieren. På andreplass finner vi Microsoft Word, mens Windows 95 befinner seg helt nede på tredjeplass. Konspirasjonsteoretikere kan allerede ha lagt merke til en trend.

Av de fem øverste plassene kapret altså Microsoft-produkter fire. På delt fjerdeplass kommer nemlig Microsoft Excel, og Apple iPod. Lenger ned på listen finner vi for øvrig blant annet Netscape Navigator og Adobe Photoshop.

Tette bånd mot Microsoft

CompTIA er kjent for å ha hatt tette bånd med Microsoft tidligere. Særlig har organisasjonen kommet giganten til unnsetning i spørsmål om åpen kildekode. Både Microsoft og CompTIA er medlemmer i the Initiative for Software Choice, en sammenslutning som svært ofte forholder seg negativt til åpen kildekode.

Solid opposisjon

Internet Explorer er fortsatt verdens mest brukte nettleser, til tross for at Mozilla Firefox haler innpå. I samme omgang er det verdt å merke seg at Apple går som det suser om dagen, og den norske nettleseren Opera befinner seg på stadig flere dingser og mobiltelefoner. Dermed vil det vise seg hvor lenge overtaket holder.

Kilde:
CNet News.com

Stikkord: Microsoft, nettlesere