Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ved å kle seg ut som jenter lurer Tromsøgutta eldre menn til å onanere for åpent webkamera. (Ill.: Foto: Nordlys.no)

Lurer pedofile til nett-onani

En kompisgjeng fra Tromsø kler seg ut som jenter og legger video av menn som ser på ut på Facebook.

– Vi gjør det for å demonstrere hvor mange idioter som går på denne typen ting på nettet, sier Kjetil Lyngmo Kristensen (18), en av guttene bak videoene, til avisa Nordlys.

Kontakt på Messenger

Sammen med kompsien Øystein Jensen (19) og et knippe andre kamerater har Lyngmo Kristensen gjennomført en lang rekke stunts mot eldre menn som er ute etter unge eller mindreårige jenter på nettet.

Ved hjelp av MSN Messenger har de fått kontakt med mennene, som åpenbart har trodd at de var unge jenter.

Slik gjør de

Deretter har de de narret dem til å masturbere foran webkamera og foreviget det på harddisken. Seinere har opptakene duket opp på guttas Facebook-kontoer.

HER kan du se hvordan det foregår i praksis.

Ulovlig?

Guttene sier til NRK at de har sett seg lei på at godt voksne menn i 40- 50-årsalderen infiltrerer nettverk der deltakerne er svært unge – ofte helt ned i 8-9-årsalderen. Og at de med disse stuntene vil skremme vekk det de mener er gamle griser.

Politiadvokat Ole Sæverud i Troms politidistrikt er ikke sikker på om dette er straffbart.

? Det er ikke ulovlig i seg selv og chatte og onanere foran webkamera. Men om man lurer noen til å gjøre det kan det være straffbart. Det å legge ut slike videoer av andre uten å ha samtykke kan anses som ærekrenkelser eller rammes av andre bestemmelser i straffeloven, sier han til Nordlys.