Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Forsøkt utpresset av RIAA

Platebransjen trekker irrelevant bevismateriale etter motsøksmål.

RIAA (Recording Industry Association of America) er platebransjens fellesorgan i USA. Gjennom søksmål har de i flere år forsøkt å få bukt med piratkopieringen.

Nylig fremkommet statistikk viser at denne strategien ikke har hjulpet, og at det er flere som piratkopierer nå enn for fire år siden.

Mer enn bare musikk

Tidligere i år forsøkte RIAA å trekke en amerikansk sersjant for retten for fildeling. Bevismaterialet var skjermskudd av det som skulle være det delte innholdet fra fildelingsprogrammet han brukte.

I Kazaa-biblioteket var det 367 lydfiler, men også mer enn 4200 andre filer. Blant de andre filene var blant annet pornografi som var helt irrelevant for platebransjens sak.

Utpressing

I et motsøksmål hevder nå Nicholas Paternoster at RIAA har brutt hans rett til privatliv, og også at de har forsøkt å presse ham til å godta urimelige krav.

Etter at motsøksmålet i forrige uke gikk i gang har nå RIAA bedt dommeren om å fjerne den originale bevisførselen, visstnok av respekt for både saksøker og hans advokater. Bevismaterialet inkluderer nå kun de relevante filene for saken.

Tvilsomme virkemidler

Det er ikke første gang RIAA forsøker å vinne frem ved hjelp av tvilsomme virkemidler. Tanya Andersen ble nylig frikjent i en liknende sak. I hennes motsøksmål hevdes det at platebransjen benytter seg av flere ufine metoder. Blant annet skal RIAA ha forsøkt å kontakte hennes åtte år gamle datter uten morens vitende. De skal også ha ringt skolen datteren gikk på.

Kilde:
Afterdawn.com

Stikkord: fildeling, platebransjen