Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple forventer tydeligvis at iPhone-salget vil ta helt av i sommer. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Første søksmål mot iPhone

Saksøker hevder Apple ikke fortalte at batteriet måtte byttes på verksted.

I et søksmål hevdes det at Apple ikke opplyste om at batteriet, som sitter fast på innsiden av telefonen, må byttes på verksted. Og at kundene heller ikke ble informert om den ekstra utgiften et slikt batteribytte ville medføre.

Uenighet rundt kapasitet

Batteriet i iPhone skal ifølge produsenten vare i 400 oppladninger før kapasiteten synker til 80% av original kapasitet. Foreløpig er det ganske kort tid siden telefonen ble lansert, så dette er ingen gjennomprøvet påstand. Dersom det Apple hevder holder stikk, kan søksmålet komme til å strande.

I søksmålet omtales nemlig batteribytte som en nødvendighet etter 300 oppladninger. Det er dessuten tvilsomt at saksøker har klart å gjennomføre 300 komplette ut- og oppladinger av sin iPhone i løpet av tiden den har vært på markedet.

Returavtale

Alle Apples iPhone-telefoner er dessuten omfattet av en returavtale som lar misfornøyde kjøpere returnere produktet innen en måned av lanseringen. Dermed spekuleres det i hvorvidt saksøker kun er ute etter raske penger gjennom dette søksmålet.

Kilde:
avguide.com

Stikkord: Apple, iphone