Annonse


All cracking ulovlig

De fleste land har ganske strenge lover mot innbrudd i krypterte nettverk. Som regel er det likevel lovlig å utvikle programvare som kan gi brukere tilgang på slike nettverk. Ofte er det sikkerhetstesting som brukes som hovedargument for slik programvare.

Lovendring

De tyske utviklerne bak KisMAC, et stykke programvare som leter opp og skaffer tilgang på trådløse nettverk, ser seg nå nødt til å legge ned virksomheten. Årsaken er en ny lovendring i Tyskland, som også vil gjøre slik programvare ulovlig.

KisMAC scanner nettverk for informasjon og kan snappe opp passordene som beskytter nettverkene. Dermed faller programmet med god margin innenfor den nye lovens nedslagsfelt. Utviklerne kunne kuttet ned på funksjonaliteten, men selv passiv scanning etter trådløse nettverk vil kunne falle inn under lovteksten.

Datainnsamling

Den nye lovendringen krever solide mengder datasamling, og en demonstrasjon mot den er planlagt til 9. august. En bevegelse som kjemper mot datainnsamlingen hevder at loven vil kreve at nett- og telefonileverandører lagrer siste seks måneders tilkoblingsdata.

Annonse


Anonym surfing ulovlig

Det er imidlertid ikke snakk om å lagre innholdet i kommunikasjonen. Det er bare selve tilkoblingsdetaljene som skal beholdes. Tjenester som har til hensikt å anonymisere nettbrukere vil også bli bannlyst, ifølge bevegelsen.

Kilde:
Wifinetnews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse