Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Russell Tavares tente på campingvogna til nettfienden sin, John G. Anderson. (Bildet er fra en annen hendelse) (Ill.: ci.corte-madera.ca.us)

Nettkrangel endte i mordforsøk

Han fant seg ikke i å bli kalt «nerd» på nettet. Nå er han dømt til sju års fengsel for forsøk på mordbrann.

Amerikanerne Russell Tavares (27) og John G. Anderson (59) hadde lenge ligget i en klassisk forumstrid. Tavares beskyldte Anderson for å spre datavirus, og Anderson svarte med å kalle Tavares for en nerd.

Kjørte 200 mil

Lite ante Anderson om Taveres hissige gemytt. Da «nerd»-ordet hadde falt, satte Tavares seg i bilen hjemme i Virginia og kjørte over 200 mil til Waco, Texas der Anderson bodde i sin campingvogn.

Underveis sørget han for å legge ut bilder av veiskiltene på nettet slik at de andre forumdeltakerne skulle skjønne at han virkelig mente alvor når han skrev at han skulle «ta» Anderson.

– Mente ikke å skade

Ved hjelp av en fille med tennvæske satte Tavares fyr på vogna. I retten hevdet han at han ikke trodde Anderson var hjemme, og at han slett ikke ønsket å skade ham.

Dommeren trodde ham imidlertid ikke. Anderson fikk store røykskader, og mistet alt han eide.

– Jeg trodde ikke noen var dumme nok til å prøve å drepe noen på grunn av en nettkrangel, sier John G. Anderson til nyhetsbyrået AP.

Kilde:
Yahoo News/AP

Stikkord: internett