Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sjefen for iTunes er ikke interessert i å betale artistene mer, da må de stenge mener han. Her viser Jobs frem en eldre iPod Nano.

Steve Jobs hater knapper

Jobs har siden starten hatt samme fiende: knapper.

At Steve Jobs misliker knapper var godt synlig i Apples produkter allerede i 1976.

Ikke noe nytt

Mens mange selskapet designet produkter med fler og fler knapper har Apple gjort det stikk motsatte. iPhone er noe av det mest minimalistiske Apple noensinne har designet, men allerede i 1976 har selskapet vært tro mot ordtaket «less is more».

Jobs var i 76′ i mot at Apples tastaturet skulle ha opp, ned, høyre og venstre knapper. Dette i et forsøk på å få programmererne til å lage programvare til musa istedenfor.

– Avskrekkende

Apple CEO Bruce Tognazzini husker Jobs snakke om at produktene til Apple ikke skulle være skremmende.

Tognazzini sier at strategien har fungert, men at mange brukere den gang ville ha opp og ned tastene.

Når Jobs sa opp hos Apple i 1985, utviklet Apple med Tognazzini i spissen et tastatur med nesten dobbelt så mange knapper som på Jobs’ design.

Også musa skulle ha få knapper. Det var ikke før i 2005 når Apple Mighty Mouse ble lansert, at Apple la til en knapp på høyre side. Jobs ble med på ideen etter mye overbevisning.

– Når Steve treffer noe som er viktig for ham, enten personlig eller grunnet design står han ved det omtrent hele livet. Til noen absolutt kan bevise for han at det er feil, forteller Steve Wozniak, en av Apple-gründerne.

Kilde:
The Wall Street Journal

Stikkord: Apple