Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fengsel for AllofMP3-eier

Russiske myndigheter rasler med sablene.

Nettstedet AllofMP3 har vært i hardt vær den senere tiden. Kredittkortselskap har trukket seg fra samarbeidet med musikkbutikken, platebransjen har i lengre tid sett ildrødt på tjenesten og russiske myndigheter har endelig begynt å rasle med sablene.

Fengsel og gigantbot

Nå ønsker altså russiske myndigheter å fengsle eieren av nettbutikken. På toppen av det står også en gigantbot på hele 15 millioner rubler på ønskelisten. Boten tilsvarer omtrent 590 000 amerikanske dollar. Nettstedet er nå tilsynelatende tatt ned.

En ny tjeneste har dukket opp i kjølvannet av den siste tidens hendelser. MP3Sparks.com er tilsynelatende identisk med AllofMP3, og drives av selskapet Mediaservices.

Vilkår for medlemskap i WTO

En av hovedgrunnene til at Russland etter lang tids handlingslammelse nå er på krigsstien, er landets søknad om medlemskap i Verdens Handelsorganisasjon(WTO). Et av kravene for medlemskap er nettopp økt innsats mot piratkopiering. Stenging av AllofMP3 var omtalt som et av flere konkrete tiltak som måtte til før en eventuell inntreden i organisasjonen.

Kilde:
Betanews.com

Stikkord: fildeling, platebransjen