Hopp til navigasjon Hopp til innhold
winvistaogo

Vista går forbi OS X

Andelen Vista-maskiner øker, mens OS X står på stedet hvil.

Analysefirmaet Net Applications har offentliggjort statistikk for juni. Ifølge deres tall utgjorde Windows Vista 4,52% av maskinene på nettet. Det er en kraftig økning fra 0,18% i januar.

Går forbi i august

Vista ble sluppet for forbrukere 30. januar, og hadde 0,93% utbredelse måneden etter. I mars hadde systemet økt til 2,04%. De to påfølgende månedene ble både 3,02% og 3,74% passert. Hva OS X angår var status 6,22% i januar. Et høydepunkt ble truffet med 6,46% i mai, mens systemet falt ned til 6% igjen i juni.

Om Vistas stadige økning fortsetter jevnt og trutt, vil operativsystemet passere Apples OS X mot slutten av august.

XP og 2000 minker

Vistas økning har gått på bekostning av Windows XP og Windows 2000. Windows XP hadde 85,02% andel i statistikken for januar, men var i juni nede i 81,94%. Windows har holdt seg jevnt på rundt 90% i statistikken for årets første seks måneder.

OS X går gradvis gjennom et skifte fra PowerPC-baserte installasjoner til å kjøre på Intel-systemer. Stadig har de gamle PowerPC-systemene en ledelse, med 3,52% av totalmarkedet, mot Intel-systemene som krabber oppover. I juni utgjorde OS X på Intel-systemer 2,48% av brukermassen.

Kilde:
Computerworld.com

Stikkord: vista, windows