Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Manhunt 2 skaper stadig debatt.

Rockstar svarer på kritikken

Rockstar Games tar bladet fra munnen etter kritikk av Manhunt 2.

Rob Fahey i Gamesindustry.biz skrev nylig en artikkel om den pågående stormen rundt spillet Manhunt 2. I artikkelen sier Rob Fahey at Manhunt 2 kan være spillet som gir de konservative rett i deres påstander om at dataspill er mordsimulatorer.

Vold for voldens skyld

Fahey er enig i avgjørelsen om å nekte Manhunt 2 for salg i Storbritannia, og mener at Manhunt 2 er vold for voldens skyld. Det påpekes også at det var det samme sensurorganet som tidligere har sluppet gjennom både Saw og det originale Manhunt-spillet.

Vann på møllen for de konservative

I et brev til Gamesindustry.biz svarer nå Rockstar Games på kritikken. I brevet blir det sagt at Rockstar fortsatt ikke har bestemt seg for hva de vil gjøre med det kontroversielle spillet.

Videre sier de at å stoppe spillet sannsynligvis vil gi vann på møllen for de som mener at spillindustrien burde holdes hardere i tømmene. Rockstar påpeker at spillindustrien allerede er det mest kontrollerte mediet i underholdningshistorien.

Aldersgrenser er viktigst

Avslutningsvis stiller spillprodusenten bak GTA-serien seg uforstående til hvorfor akkurat dataspill skal behandles annerledes enn for eksempel filmer.

Et godt system for aldersmerking er det viktigste verktøyet for å sikre mot konsekvensene av voldsspill. Med en slik aldersmerking som fungerer ser ikke Rockstar noen grunn til å bannlyse alle spill tiltenkt aldersgruppen 18 og oppover.

Kilde:
Gamepolitics.com
Gamepolitics.com