Denne konsollen er i ferd med å råtne på rot, skal vi tro lederen i ett av selskapene som leverer spill til Nintendos plattformer.

Annonse


Nintendo Wii hacket

Det har lenge vært populært å kjøre såkalt «homebrew» på spillkonsoller. På Microsofts gamle Xbox var Xbox Media Center en stor slager. I den senere tid har den bærbare konsollen PSP fra Sony vært en populær dings for kjøring av alternativ programvare.

Hullete Flash

Dette krever dog at noen finner et sikkerhetshull som lar brukeren omgå alle sikringstiltakene i konsollene. Et slikt hull kan nå være funnet i den populære spillkonsollen Nintendo Wii. Konsollen som kanskje er mest kjent for utagerende spillopplevelser på virtuelle tennis- og golfbaner, har også en nettdel som tillater avspilling av Flash-basert video.

Emulatorer

Det er denne Flash-spilleren som har et grunnleggende sikkerhetshull. Gjennom å utnytte dette kan man potensielt se alt fra spillemulatorer til helt nye typer programvare for konsollen. Dersom emulatorer dukker opp vil dette varsle katastrofe for Nintendos egen tjeneste «Virtual Console», der Nintendo selger retrospill fra sitt eget arkiv.

Nintendo har foreløpig ikke kommentert påstandene.

Kilder:
Gizmodo.com
Computerandvideogames.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse