brain training 2 shot

Annonse


Mer hjernetrim fra Nintendo

Dr. Kawashima er mannen som fikk det til. Han må vel nesten betegnes som en av nøkkelpersonene bak Nintendos eksplosive suksess blant kundegrupper som tradisjonelt ikke regnes som spillere.

For Dr. Kawashimas Brain Training, som ble lansert i Norge for rundt ett år siden (Les vår anmeldelse), var et av de første eksemplene på “nye” Nintendo, som ikke bare satset på tradisjonelle spill, men brukte sin DS-maskin til å underholde på nye, uprøvde måter.

Bli smartere

Dette var da heller ikke et spill i tradisjonelt format, men først og fremst en samling av hjernetrim-oppgaver, som ble utviklet av nettopp denne Dr. Kawashima, en japansk hjerneforsker. Poenget var at ved å utføre en rekke rimelig ukompliserte oppgaver daglig, ville hjernen vår bli trent opp til bedre kapasitet.

Oppfølgeren, som er ute i disse dager, gjør ikke noe dramatisk med formelen. Det er i essensen det samme spillet, men med nye oppgaver.

Annonse


Så har du spilt det første Brain Training, vet du hva det går ut på. Men er spillet ukjent for deg, skal vi forklare.

Poenget er at du holder din Nintendo DS vertikalt, som en bok. Den venstre skjermen brukes da til informasjon eller fremstilling av oppgaver, mens den høyre, trykksensitive, brukes til interaksjon.

Øving hver dag

Spillet er designet rundt daglig spilling, der du kun bruker noen minutter på det om dagen. Du blir på begynnelsen bedt om å skrive inn dagens dato, og derfra følger spillet den faktiske kalenderen. Du får et stempel for hver dag du spiller, og spydige kommentarer hvis du ikke har rørt DSen din på en stund. Økten hver dag består av en rekke øvelser (og nye låses opp stadig vekk), og ditt dagsresultat blir registrert. Du kan gjerne spille disse øvelsene flere ganger om dagen altså, men uten at resultatet blir lagret.

Dine resultatet blir plottet inn på et graf, slik at du kan følge med på hvor smartere du blir. Og dine kompiser eller familiemedlemmer kan legge inn sine egne profiler, slik at du kan sammenligne deg med dem. Det er også muligheter for å konkurrere trådløst mot andre DSer.

Det totale resultatet måles i hvor gammel hjernen din er. Jo nærmere du er den mentale alder på 20, desto bedre, selvsagt.

Som sagt, disse rammene er identiske i oppfølgeren. Akkurat som det flytende hodet til professoren, som lirer fra seg kryptiske fraser.

Nye utfordringer

Nyheten er de helt redesignede oppgavene, som bærer preg av de kritiske røstene som oppstod i kjølvannet av det forrige spillet. De nye utfordringene føles hakket mer underholdende rett og slett. Spesielt vår nye favoritt, som krever at du trykker på pianotangenter i takt med noter som tegnes på skjermen. Eller stein-saks-papir-spillet, der du må uttale ditt trekk i forhold til hva hendene på skjermen viser. Eller hva med minispillet der to ord blir uttalt fra høyttalerne samtidig, og du må konsentere deg skikkelig for å skille dem fra hverandre?

Det er klart at noen av oppgavene fremdeles handler om bokstaver og tall, men det er alltid en eller annen ny vri på gang. Totalt sett føles det hele rett og slett litt mer kreativt enn forrige gang, selv om det samtidig ser helt identisk ut og bygger på akkurat de samme prinsippene om simplisitet og tilgjengelighet.

brain training 2 shot

Fortsatt litt trøbbel

Det skal sies at spillet fremdeles sliter med å kjenne igjen bokstaver du skriver inn noen ganger, og ikke alltid skjønner ordene du roper ut. Det var et problem forrige gang, og det er ikke løst nå heller.

I tillegg til de utfordrende oppgavene, er det også “skjult” et lite, rolig Tetris-aktig spill her, som skal gi deg sjansen til å hvile hodet ditt etter de intense trimøktene.

Så kan du, som før, spille Sudoku, som vi ikke brydde oss om tidligere, og ikke gjør nå heller. Men det er selvsagt kult for de som liker slikt.

Så hva mer skal man si? More Brain Training er nok et vellykket samling av intelligente minispill, og hvis du hadde sansen for originalen, kan du trygt kjøpe deg oppfølgeren. Du vet hva du får. Men selv om du ikke har prøvd det første spillet, bør du sjekke ut den nye versjonen.

For vår del, undertegnedes utagerende festliv gjør at hjernealderen aldri kommer under 40 uansett, så vi kan like gjerne gi opp her og nå.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse