Hopp til navigasjon Hopp til innhold
labs_logo2

Googles mobilportal

Skal ta herredømme over mobilen med spill og ringetonesøk.

Google skal med sin nye mobilportal gjøre det lettere for brukerne og finne spill og ringetoner til mobilen.

Ringetoner

Google Labs nye prosjekt gjør det blant annet lettere å finne ringetoner til mobilen. Det skal bare være å taste inn yndlingsartisten. En link dukker automatisk opp til leverandøren av ringetonen. Innholdsleverandører som betaler, får sine treff lengre opp på siden.

Mye av den samme tankegangen ligger bak når det gjelder spill og annet innhold. I følge Wall Street Journal har Google jobbet med innholdsleverandører i flere måneder allerede for å indeksere alt sammen.

Går tregt

Arbeidet ser ut til å gå tregt, siden prosjektet allerede henger etter timeplanen. En lanseringsdato er enda ikke offentliggjort.

Allerede nå har Google en egen søkeside tilpasset mobiler, og Google Maps er for lengst tilpasset mobilen. Med de nye søketjenestene for mobileenheter prøver søkegiganten og ta over en veldig viktig brikke i et stadig voksende mobilmarked.

AOL, Yahoo og YouTube har allerede sine planer klare. AOL kjøpte nylig selskapet Third Screen media som satser på mobilreklame. Yahoo samarbeider med Vodafone om reklame og YouTube ble nettopp lansert for Apples iPhone

Kilde:
IDG.se

Stikkord: Google, internett, Mobil