Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Svenske har 40Gbps i stua

Svensk nettlegende med ekstrem båndbredde.

I følge den svenske avisen The Local har en 75 åring landets kjappeste Internett.

Ekstremt kjapt

Den 75 år gamle damen fra Karlstad i Sverige misunnes nok av de fleste Internett-nerder for tiden. For med 40Gbps er nok mer enn både maskin og resten av verden klarer og holde følge med. Det er ikke uvanlig med 100Mbit i Sverige, men her snakker vi altså gigabit.

Sigbritt Löthberg har neppe bestilt linjen selv, hun er nemlig mor til den kjente nettsvensken Peter Löthberg som har ordnet nettet sammen med Karlstad Statsnett.

Peter Löthberg var en av hovedmennene som gjorde universitetsnettet Sunet en del av internett. Forslaget var på den tiden kontroversielt, men er en av grunnene til Sverige og nordens internett forsprang på 90-tallet, i følge Löthbergs Wiki. Peter Löthberg jobber for tiden i nettverksselskapet Cisco.

1500 HD-kanaler samtidig

For å sette hastigheten i perspektiv så er det mulig å se 1500 TV-kanaler i høyoppløst HD-kvalitet når man har 40Gbps Internett. Det er helt ny teknologi som gjør farten mulig, ved å koble sammen to rutere som ligger 2 000 km. fra hverandre. De to ruterne knyttes sammen med en fiberoptisk kabel.

Kilde:
The Local

Stikkord: internett