Hopp til navigasjon Hopp til innhold
DSC01404

360 Elite i august

Xbox 360 Elite kommer til Europa i august. Her er de ferske Xbox-nyhetene fra E3.

Selv om undertegndede ikke er tilstede på E3-messen for første gang på syv år (grr), bringer vi selvsagt de viktigste nyhetene likevel.

I natt gikk den første store pressekonferansen av stabelen, og det var Microsoft som startet det hele. Naturligvis med en rekke hyggelige nyheter.

Det kanskje mest interessante for oss europeere er det faktum at toppversjonen av Xbox 360, Elite, med 120 GB harddisk, HDMI-utgang og sort design, kommer i våre butikker 24. august. Og den mye omtalte Video Marketplace, der en rekke filmer og serier vil kunne lastes ned, vil også lanseres i europeiske markeder i løpet av året. Dessverre er det ikke gitt nærmere detaljer hvorvidt det gjelder alle land, eller bare de utvalgte store.

Rollespill på vei

En annen, svært etterlengtet datoannonsering gjelder Mass Effect, det episke sci-fi-rollespillet fra veteranene Bioware, som konstant har sett helt fabelaktig ut. Mass Effect er klart for lansering i november. November, som sammen med titler som Assassin’s Creed og Splinter Cell Conviction (og masse annet) begynner å se helt vanvittig bra ut. Hvordan skal vi få tid til å anmelde alt dette?

Microsoft presenterte også nye trailere fra en rekke andre allerede velkjente og etterlengtede spill, som PGR4, Halo 3, Lost Odyssey og Call of Duty 4. Det kommer forøvrig en egen versjon av 360 med Halo 3-utsmykking samtidig med lanseringen av spillet i september.

Halo 3 er klart 26. september

Fans av gamle skytespill og Bungie vil også bli glade for at deres tidlige tittel Marathon nå offisielt kommer til Xbox Live Arcade.

PC får sitt

Det flotte Gears of War er også blitt bekreftet til PC, og får nye kapitler i enkeltspillerkampanjen, ny flerspillermodus, og en og annen hemmelighet. Spillet kommer før jul. Familiespillet Viva Pinata kommer også til PC, samtidig som en utvidelse, Party Animals, kommer til 360.

PGR4

Til slutt ble det annonsert at Xbox Live nå har passert 7 millioner medlemmer, og Microsoft satser på 10 millioner om et års tid.

Ingen dramatiske nyheter her altså, men en rekke hyggelige bekreftelser. Og la oss være enige, denne spillhøsten ser ut til å bli helt vanvittig bra. Uansett hvilken plattform man støtter.

Noen av de nye trailerene er allerede tilgjengelige på Xbox Live. Andre kommer litt lenger ut i juli.

Stikkord: xbox