Hopp til navigasjon Hopp til innhold
GOD, MEN DYR: Blu-ray er populært blant kvalitetsbevisste hjemmekinoentusiaster, men kan vise seg å bli for dyrt for mannen i gata. (Ill.: Sony)

EU gransker Blu-Ray

Har sendt brev til flere store filmstudioer for å undersøke konkurransevilkårene.

EU synes Blu-Ray har lykkes så godt at de nå har sendt flere brev til filmstudioer i Hollywood for å finne ut om Blu-Ray presser studioene til å velge dem.

Stort forsprang

Jonathan Todd bekrefter at EU kommisjonenes konkurransemyndighet sendte brev til flere filmselskap i juni for å finne ut om Blu-Ray bruker ulovlig midler for å vinne HD-krigen. Blu-Ray har et klart forsprang til HD DVD, ivertfall om man undersøker det amerikanske markedet. Der har de har 66,5 prosent, mens HD DVD sitter igjen med 33,5.

Dette til tross for at Blu-Ray spillerne er mye dyrere enn spillerne som brukes for HD DVD er. Blu-Rays store markedsandel har fått HD DVD til å skjelve, og nå har lobbyistene fått EU til å undersøke saken nærmere.

Kun Universal

Det er kun Universal som fullt og helt står på HD DVD sin side. Dette ble også gjort klinkende klart for de besøkende på CES-messen i Las Vegas i vinter. Flere filmstudier gjorde det helt klart hvilket format de støttet, nemlig Blu-Ray.

Den neste store striden starter sannsynligvis rett før årets julehandel om et halvt år.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: bluray, hddvd, lydogbilde