DISSEKERT:  Invrige Bloggere på ThinkSecret har allerede demontert iPhone. Slik ser den ut inni.

Annonse


iPhone har landet

Så er den endelig her. Telefonen som er omtalt som en revolusjon av Apple og Apple-fans, men som samtidig får negativ kritikk grunnet manglende 3G.

Lanseringen

Apple iPhone ble lagt ut for salg på Apple og AT&Ts butikker klokka tolv i natt norsk tid. Flere hadde benket seg utenfor butikkene dager før for å sikre seg den forgjettede telefonen. Telefonen kommer i to utgaver, en på 4GB og en på 8GB. Prisene har blitt meget heftig debattert. Ikke grunnet prisen på selve telefonen, men på abonnementet.

En to års obligatorisk avtale med AT&T som har enerett på telefonen i USA kommer på noe rundt 18 000 kroner. Selve telefonen går for 3000 kroner for 4GB-modellen, mens 8GB koster ca. 3600.

Apple har satt en grense på to iPhones per kunde, mens AT&T har sagt maks en per kunde i sine butikker. Så langt har det ikke kommet noen rapporter på for få telefoner. I følge Cnet News skal det fortsatt være telefoner igjen i butikkene.

Annonse


Demontert allerede

Det tok ikke mange timene før telefonen ble demontert. Det skal guts til å demontere en flunkende ny telefon til over 3500 kroner, men er man nysgjerrig så er man nysgjerrig. Nettsidene ThinkSecret og iFixit har begge åpnet telefonen, men bare iFixit klarte å åpne den uten å ødelegge noe. Batteriet tar opp veldig mye plass i telefonen, og den har 16 skruer.

Telefonen bruker en Skyworks GSM/EDGE Power amplifier, en ARM 339S0030 prosessor og noe med det enda mer kryptiske navnet Samsung K9HBG08U1M, noe som gjettes å være video prosessoren.

Ny iTunes

Få timer etter lanseringen lanserte Apple en ny versjon av iTunes. iTunes har nå fått versjonnummer 7.3. Programmet bruker til å synkronisere telefonen. For å få telefonen aktivert er man nødt til å ha en iTunes-konto.

iTunes 7.3 lastes ned her.

Hva med Europa?

I følge nye rykter fra Newswireless.net kommer Apple til å presentere en Europa-versjon av iPhone allerede førstkommende mandag. Det er Bill Condie fra London Evening Standard som skal ha fått informasjon om at det er Vodafone og to andre som blir den offisielle Apple-partnere

I følge samme kilde går Apple for ikke bare en, men tre partnere. T-Mobile i Tyskland og Carphone Warehouse skal også være med. Og det viktigste for mange, i følge ryktene får telefonen 3G. Dette motstrider forsåvidt Jobs-intervjuet med Wall Street Journal i går om at 3G ikke er modent enda. Tiden får vise.

Les mer om iPhone her.

04
(Ill.: macrumors.com)

Kø-veteran Greg intervjuet i køen.

Kilder:
News.com
Macrumors.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse