Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Prøver du å sende brev til mer enn 550 mottakere med Hotmail, kan du risikere å få en stygg feilmelding. (Ill.: Microsoft)

Flickr-kopi fra Microsoft

2. generasjon Windows Live får fotodeling og online-lagring.

Når de nå kan puste ut etter oppgraderingen av Hotmail og Messenger, tar Microsoft fatt på 2. generasjon Windows Live-tjenester. I første omgang er det snakk om fotodeling og online-lagring.

500 MB online-lagring

Windows Live Photo Gallery er en videreutvikling av billedgalleriet som er bygget inn i Windows Vista. Den nye versjonen vil også fungere med Windows XP. Tjenesten utvider billedorganiseringstjenesten ved å la brukerne laste opp bildene sine til sin Windows Live Spaces-blogg.

Den andre nyheten er kalt Windows Live Folders, et verktøy som lar brukere lagre filer på nettet der spesielt inviterte kan få tilgang til dem. Så lenge tjenesten er i beta, vil testerne få 500 megabytes hver å boltre seg på. Brukerne kan dele filer med hvem de vil, men de inviterte må ha en Windows Live-konto så de kan identifiseres.

Ligger etter konkurrentene

Windows Live er i utgangspunktet Microsofts svar på en rekke populære nett-tjenester lansert av konkurrentene. Yahoo har for eksempel både en svært populær fotodelingstjeneste, Flickr, og nettlagringstjenesten Yahoo Briefcase. Også Google har fotodeling med Picasa, og snuser på online-lagring gjennom GDrive.

Til å begynne med vil Microsofts tusenvis av forhåndsutvalgte betatestere få tilbud om å prøve de nye funksjonene.

Kilde:
News.com

Stikkord: hotmail, internett, windows