Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Vil forby DVD-ripping

Lobby-organisasjon vil forby avspilling uten fysiske plater.

Lobby-organisasjonen DVD Copy Control Association vil forby ripping av DVD-plater. Det vil si at det kan bli lovstridig å rippe egne DVD-filmer til avspilling på for eksempel iPod eller PSP.

Gavepakke til hackere

DVD Copy Control Association vil lisensiere kopibeskyttelsen CSS(Content Scrambling System), slik at det blir umulig å spille av en CSS-beskyttet film uten å ha den fysiske DVD-platen til stede i spilleren.

Dette har allerede ført til sterke protester fra andre deler av IT-bransjen, blant annet fra selskaper som lever av å levere utstyr til intern filmdistribusjon i bedrifter.

Krever bedre forbrukerrettigheter

Det er heller ikke ventet at hackere vil ha store problemer med å bryte en eventuell ny kopisperre. Dermed kan bransjen skyte seg i foten med dette steget, ved å gjøre det så vanskelig for brukerne å benytte lovlige versjoner av innholdet at de i stedet går over på ulovlig innhold som ikke har begrensninger på verken avspilling eller bruk.

Seniorrådgiver Torgeir Waterhouse i Forbrukerrådet skriver i en e-post til ITavisen at et slikt forslag viser med all mulig tydelighet hvor viktig det er å få etablert skikkelige digitale rettigheter for forbrukere, slik Forbrukerrådet skisserer i sitt forslag til digitale forbrukerrettigheter.

Kilde:
Reg hardware

Stikkord: lydogbilde