Hopp til navigasjon Hopp til innhold
ULOVLIG: DrinkorDie var det mest beryktede av nettverkene som distribuerte cracket programvare.

Pirat-sjef dømt til fire års fengsel

DrinkorDie-leder dømt til 51 måneders fengsel i USA. Kan måtte sitte i syv år.

At USA ikke tar lett på opphavsrettsbrudd, har de fleste fått med seg. Det var derfor å be om bråk da Raymond Griffiths i 1999 skrøt åpent til en nettavis om at han kontrollerte de 20 største warez-serverne i verden, og at han aldri ville bli tatt.

Straffet etter skryt

Det amerikanske tollvesenet satte deretter i gang ikke mindre enn tre forskjellige aksjoner for å ta grupper som byttet ulovlig programvare, også kalt warez, på nettet. Aksjonene fokuserte spesielt på DrinkorDie, det største og mest beryktede av nettverkene.

I 2001 ble Griffiths tatt – sammen med flere andre medlemmer av DrinkorDie. De som ble tatt i Storbritannia ble stilt for retten og dømt til fengsel der. Griffiths bodde imidlertid i Australia da lovbruddene ble begått, og ble utlevert til USA.

Kan sitte i syv år

Nå er Griffiths dømt til 51 måneders fengsel, eller fire år og tre måneder, i en amerikansk rett. I tillegg har han sittet tre år i varetekt i Australia mens han kjempet mot utlevering til USA: Det er ikke kjent om disse tre årene vil bli trukket fra soningstiden.

Kilde:
Channel Register

Stikkord: fildeling, internett