Svenske fildelere kan gå hardere tider i møte.

Annonse


– Fildeling verre enn bankran

Det er mediegiganten NBC/Universals advokat Rick Cotton som kaster ut denne brannfakkelen. Logikken hans er enkel: Mens for eksempel bankran bare koster samfunnet noen fattige millarder i året, taper medibransjen flere hundre millarder dollar i året på piratkopiering og fildeling.

I følge Cotton burde derfor politi og påtalemyndihget prioritere piratvirksomhet mye høyere enn de gjør i dag.

– De som skal håndheve loven har kommet alvorlig skjevt ut. Om du summerer opp alle typer tyveri i dette landet – fra svindel til innbrudd og bankran, koster de rundt 16 milliarder dollar i året. Mens tyveri av åndsverk beløper seg til flere hundre millarder, sier Cotton til Contentagenda.com.

Sammen med filbransjeorganisasjonen MPAA tar Cotton til orde for nye og strengere lover mot alle former for tyveri av intellektuell eieindom.

Bransjen mener også at politiet må få økte ressurser i arbeidet med å avdekke piratkopiering og ulovlig fildeling.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse