Hopp til navigasjon Hopp til innhold
2298417[1]

Disse tipsene gjør Vista kjappere

Her er 10 enkle tips som gjør Windows Vista opplevelsen kjappere og bedre.

Om du overhodet ikke bryr deg om hvordan et operativsystem ser ut, men kun tenker fart kan disse ti tipsene være nyttige.

10 tips gjør Vista kjappere

1. Skru av Windows Aero.
Aero legger til en rekke effekter til Vistas brukergrensesnitt. Effektene har ingen funksjon i seg selv bortsett fra å se pene ut. Aero kan uten problemer ta 100MB av arbeidsminnet ditt. Skru det av om du ønsker maksimal fart.

2. Bruk en flashminnebrikke som Vista kan mellomlagre på.
Dette gjør at applikasjoner og selve OSet blir kjappere. Sørg for at minnepennen støtter Vista ReadyBoost.

3. Skru av applikasjoner som gjør maskinen treg
Vista inneholder en funksjon som viser deg hvilke program som gjør maskinen treg eller forårsaker en treg oppstart. Gå inn på kontrollpanelet og velg ytelsesinformasjon. Velg så avansert på venstre side.

4. Rens maskinen skikkelig
Verktøyet som fjerner unødvendige filer på maskinen kan settes opp med avanserte alternativer så den klarer å fjerne enda mer. Lag en snarvei til «%SystemRoot%System32Cmd.exe /c Cleanmgr /sageset:65535 & Cleanmgr /sagerun:65535».

5. Kjappere søk i start-menyen
Høyreklikk på startmeny ikonet og velg egenskaper. Velg startmeny arkfanen og velg egenskaper. Helt nederst kan du huke av for at den skal søke igjennom kun dine filer, eller alle filene på maskinen.

6. Indekser kun det du trenger
Jo mindre databasen er over hva maskinen skal søke etter, jo kjappere vil maskinen gå. Om du går inn på indekseringsalternativer kan du velge hvilke mapper Vista skal holde øye med.

7. Oppdater driverne
Mange av driverne som følger med Vista yter ikke maskinen rettferdighet. Det er viktig å ha de nyeste driverne for at maskinen skal yte kjappest mulig. En fin liste finnes her.

8. Slå av Windows Defender
Defender kjører som standard i Vista og sjekker om maskinen er infisert av spionprogrammer. Dette fører til diskaktivetet. Start Windows Defender og velg alternativer og oppsett. Derfra fjerner du sanntidssøk.

9. Sett riktige strømsparingsfunksjoner
Vista er satt opp med balansert batterioppsett som standard. Gå inn på kontrollpanelet og velg høy ytelse.

10. Sett bakrunnsbildet på riktig måte
Setter du skrivebordsbildet med Internet Explorer lagrer nettleseren bildet som en stor bitmap fil (.bmp). Om du istedenfor lagrer bildet på maskinen og så velger det i etterkant forblir det et .jpg bildet og vil lastes kjappere ved oppstart av maskinen.

Kilde:
IDG.se

Stikkord: Tips, vista, windows